Brownie z fasoli to idealne ciasto dla osób na diecie. Dobre słodycze to takie, które obok świetnego smaku dostarczają nam także wartości odżywczych. To ciasto nie zawiera sacharozy (cukru stołowego), a ma w składzie dobre kwasy tłuszczowe omega 3, białko, magnez i potas. Wszystkim niedowiarkom mówię- w smaku jest pyszne, nie czuć fasoli. Jedyny minus jest taki, że ciacho się trochę kruszy. Ale to minus do przeżycia i przełknięcia 🙂 Takie ciacho jak najbardziej możecie jadać na podwieczorek w ramach dobrze zbilansowanej diety. Uwaga- nie jest zbyt słodkie, jest mocno kakaowe. Więc jeśli lubicie bardzo słodkie smaki dodajcie o 2 łyżki ksylitolu więcej. Dla mnie było idealnie słodkie 🙂
Wartości odżywcze 1 kawałka:
- 193 kcal
- 3g błonnika
- 26g węglowodanów
- 7g białka
- 10g tłuszczu